Wij zijn met z’n vieren, maar kaarten niet graag.
Daarom zijn we een taproom gestart.

Op onze schuimkraag staat een koppig hoofd. Dat is ook het verhaal achter de “Spéciale Belge” taproom én het gelijknamige, eeuwenoude brouwproces. 

Eigenzinnig Belgie

…telde lang, lang, lang geleden evenveel soorten pils als er dorpen en gehuchten waren. Maar vanaf 1900 kwam er te duchten concurrentie uit Engeland, Duitsland en Tsjechië. Onze lokale, balorige brouwers bleven niet bij de pakken zitten en bedachten toen een eenvoudiger en goedkoper alternatief voor de gewone pils.

Spéciale Belge

…is een brouwmethode voor amberkleurig bier van hoge gisting met een laag alcoholpercentage. Vandaag is de vlaggendrager daarvan ongetwijfeld De Koninck, op kruipafstand van onze eigen toog.

Spéciale Belge Taproom

…serveert bier in eender welke kleur. Er is voor ieder wat pils, maar niet de gekende ‘dagschotels’ uit de cafés en kantines of de buitenlandse merken die fijnproevers in bierhuizen kunnen ontdekken. Hier heffen we het glas op onze lokale biercultuur mét streken.

Kachelwinkel Peeters

…of iets in die trant stond er te lezen op onze gevel toen we met de verbouwingen startten. Onze taproom was aanvankelijk een verweerd magazijn waarin een half containerpark stof stond te vergaren. Handig, want we wilden er dan ook iets stof van maken.

Spoedafdeling

…in, spoedafdeling uit. Stap voor stap – en dus ook stukje voor stukje – gaven we onze ambitieuze plannen vorm. Gelukkig krijgt een mens van al dat metsen, boren, timmeren en schilderen ferm wat dorst.

Alle kelen open

…en zingen voor de Rode Duivels tijdens het WK2018, één van de vele gelegenheden waarbij we de grote middelen bovenhaalden om onze gasten te trakteren op wat extra animo. Ook onze Beers & Bites voor fijnproevers vielen in de smaak. Wordt vervolgd!

De eerste Vedett

…kwam hier pas aan enkele maanden na de opening, in de ravissante gedaante van Danira Boukhriss. Ze had Kobe Ilsen bij én een voltallige cameraploeg voor de opnames van het één-programma Over Eten. De bijbehorende planten en props mochten we na afloop houden, sympathiek.

Blijven bouwen

…en verbouwen om zelf ook te gaan brouwen, ah ja. Theorie in praktijk én water in pils omzetten! We zoeken het bovendien figuurlijk én letterlijk een niveautje hoger met een nieuwe mezzanine voor een volwaardige keuken. Curieus? Mis onze strapatsen niet en volg ons op Facebook en Instagram.

Online erkenning…

…krijgen we o.a. van de vele bezoekers op RestaurantGuru.com & Kayak.fr (30 miljoen gebruikers per maand). Hier prijzen ze ons aan bij de nieuwsgierige fijnproevers die uit alle hoeken van de wereld afzakken naar Antwerpen. ’t Zal wel zijn!

 

Goed volk?


Kom binnen

En breng BOB mee. Of neem de tram.